ACTIVITATS DE CAU ARTÍSTIC AL CASAL CAN TRAVI DE BARCELONA, TEMPORADA 2016/2017CAU ARTÍSTIC organitza per al període de gener a juny de 2016, al Casal de Barri Can Travi (Barcelona), un altre cicle de cau-ferències sobre els projectes HISTÒRIA EN 3D i FORMAR-SE I DIVERTIR-SE.

Què és la HISTÒRIA EN 3 DIMENSIONS

HISTÒRIA EN 3D és un projecte de l'ASSOCIACIÓ CAU ARTÍSTIC que proposa una manera fascinant d'apropar a les persones fets històrics concrets i els seus protagonistes, per mitjà d'unes xerrades en què es podrà veure la maqueta de cada màquina, feta a mà pel mateix ponent, que va acompanyar a aquests homes i dones excepcionals. 

En menys de 90 minuts viuràs els més cèlebres moments de la història amb les nostres explicacions, fotos especialment escollides, un breu estudi de cada màquina, la contemplació de maquetes úniques i vídeos il·lustratius sobre el tema. 

Què es FORMAR-SE i DIVERTIR-SE AMB CAU ARTÍSTIC?


El projecte FORMAR-SE I DIVERTIR-SE AMB CAU ARTÍSTIC són un altre tipus de divertides cau-ferències en què ens acostem a temes més humans com el llenguatge corporalles relacions afectives,  amb una àmplia selecció de fotos y vídeos que les fan molt amenes.

CAU-FERÈNCIES  PROGRAMADES EN CAN TRAVI D'OCTUBRE DE 2016 A JUNY DE 2017:

 Dimarts 18 d'Octubre a les 18:30 hores
APROXIMACIÓ AL MAQUETISME: EL PROCÉS DE CONSTRUCCIÓ D'UNA MAQUETA, EINES I MATERIALS
Fer una maqueta és un procés que comença en el precís moment de l'elecció de quina volem fer. Es necessita llimar, enganxar, foradar, massillar, tallar, emmascarar, pintar amb diferents tècniques i donar-li els acabats finals. No és fàcil, però el repte és aconseguir una petita obra d'art que ens aproximi a la Història, ens augmenti l'autoestima i desperti l'admiració entre els que la contemplen. Vols saber com es fa una maqueta?

Són moltes les eines necessàries per poder fer una maqueta amb certes garanties. Però l'eina més important de què disposem són les mans, una veritable meravella que ens permet crear les més belles obres d'art. Aquí explicarem quin tipus d'eines són necessàries per treballar. També els materials: coles, massilles, pintures, etc. Aprèn la millor manera de treballar i divertir-te. És fàcil, només cal tenir ganes de ser creatiu i tenir curiositat.


Dimarts 22 de novembre a les 18:30 hores
LA GUERRA SOBRE RAILS
Durant la segona meitat del segle XIX, el tren es va revelar com una important eina per als moviments de tropes i materials militars.
El ferrocarril es va començar a utilitzar per a l'expansió d'imperis com el britànic, en la Guerra Civil nord-americana. Va aconseguir la seva edat d'or durant la I Guerra Mundial i, sobretot, a la Guerra Civil Russa amb els famosos trens blindats sobre els immensos espais siberiansLa II Guerra Mundial va donar a llum els millors trens blindats, les més poderoses locomotores i sorprenents peces d'artilleria sobre rails.
Amb una bona mostra de maquetes, no hi ha dubte que ens trobem davant d'una CAU-ferència espectacular.


Dimarts 13 de desembre a les 18:30 hores
ESCALES I CINEMA
Qui no recorda escenes mítiques de pel·lícules on les escales han tingut un protagonisme tan o més important que el dels propis actors?
Recurs simbòlic i visualment molt atractiu, les escales han fet història a la mateixa Història del Cinema.
En aquesta CAU-ferència farem un recorregut molt cinematogràfic per obres de tots els gèneres i de totes les èpoques...pujant i baixant les escales més emblemàtiques del setè art.

Dimarts 17 de gener a les 18:30 hores
DEUS DE LA VELOCITAT
Moto GP és la màxima categoria del Campionat Mundial de MotociclismeDes de pilots llegendaris com Mike Hailwood amb la llegendària HONDA RC 166a Valentino Rossi amb la YAMAHA YZR M-1, han existit i existeixen nombrosos "déus" de la motocicleta que han portat el motociclisme al seu màxim nivellGiacomo Agostini, Ángel Nieto, Phil Read, Mick Doohan o Marc Márquez. 
El Campionat Mundial de Fòrmula I també els seus "déus". Pilots com Juan Manuel Fangio, amb 5 Campionats Mundials, o Michael Schumacher amb 7, van fer volar els seus monoplaces pels circuits de tot el món. Amb vehicles com el FERRARI 312B o el RENAULT RED BULL RB6, pilots com Andretti, Vettel, Hamilton, etc, han realitzat carreres inoblidables.
En aquesta espectacular CAU-ferència anem a sorprendre'ns amb els millors pilots de tots els temps i algunes de les seves màquines, que podràs veure gràcies a les maquetes que hem construït per a l'ocasió.


Dimarts 21 de febrer a les 18:30 hores
QUI NO VOLDRIA TENIR UN NEN PRODIGI?
Els nens prodigi solen ser aquells que destaquen pels seus avenços en camps científics o artístics abans dels 10 anys. Coneixerem alguns d'aquests nens prodigi i veurem quines activitats poden estimular el desenvolupament del cervell dels nostres fills. Manualitats com el maquetisme dotaran de grans habilitats als nens i, l'afició als escacs millorarà la capacitat mental dels seus cervells. Voldries tenir un nen prodigi?Dimarts 21 de Març a les 18:30 hores
BOMBARDEJOS DE VIETNAM
Les operacions LINEBACKER I, entre el 9 de maig i el 23 d'octubre del 1972, i LINEBACKER II, entre el 18 i el 29 de desembre del mateix any, van ser dues campanyes de bombardeig massiu dels Estats Units sobre Vietnam del Nord, sobretot sobre la seva capital Hanoi, amb l'objectiu de forçar els vietnamites a signar una pau que posés fi a la Guerra. Van ser utilitzats caces bombarders i el temible bombarder B-52. Coneix com eren aquests avions nord-americans i l'efecte que van causar sobre Vietnam del Nord. Com es podien defensar els vietnamites?


Dimarts 25 d'Abril a les 18:30 hores
TENORS, BAIXOS, BARÍTONS I LES SEVES ÀRIES
En aquesta cau-ferència i mitjançant els tipus bàsics de veu masculina (tenor, baix i baríton), gaudirem d'una selecció de les millors àries, escollides de les òperes més populars. En aproximadament 90 minuts, podem gaudir de Mozart, Verdi o Bizet, amb petites explicacions sobre el que estem sentint. Segur que et fascinaràs amb el resultat final.Dimarts 23 de maig a les 18:30 hores
EL TANC I LA FI DE LA GUERRA DE TRINXERES
Leonardo da Vinci  va assegurar:
"Faré carros coberts i invulnerables que, endinsant-se entre els enemics amb les seves artilleries, no hi hauria multitud, per gran que fos que no trenquéssim. I darrera d'aquests hi podrà anar la infanteria totalment il·lesa i sense cap impediment"
A finals de 1914, la Gran Guerra havia evolucionat a una estàtica guerra de trinxeres, la qual va conduir a la immovilitat dels fronts i a un empat tàctic del que tots dos bàndols anhelaven sortir.
Les possibilitats de la Revolució Industrial portarien les velles idees de Leonardo a una nova dimensió. Va sorgir el tanc, desemvolupant la idea de "Creuer terrestre" i la guerra ja no tornaria a ser igual. Veurem com era la vida a les trinxeres i l'efecte de l'aparició dels carros MARK, SCHNEIDER, RENAULT FT-17, SAINT CHAMOND, A7V i WHIPPET.
També podreu contemplar les maquetes d'aquets tancs fetes per nosaltres i, fins i tot, veure com les hem fet. Tot això amb fotos, explicacions i vídeos de la I Guerra Mundial, aproximadament en 90 minuts. No és fascinant?

EL CINEMA ROMÀNTIC I LES SEVES MAQUETES (II)
Quin és l'element que uneix pel·lícules com "Memòries d'Àfrica" o "El Pacient Anglès",  a part de ser dues belles i tràgiques històries d'amor? ...... Doncs un preciós De Havilland. Vols recordar aquestes històries d'amor i aprendre alguna cosa d'aquest avió? Te'n portem la maqueta.
Però també et portarem el transatlàntic TITANIC, escenari de la història d'amor del Jack i la Rose, o el planador LS8 de Christian Grey i les seves 50 ombres. Per últim, estudiarem l'AT-99 SCORPION, una de les naus terrestres invasores de Pandora, on Neytiri i Jak Sully, de la pel.lícula "Avatar",  trobaran l'amor.L'Associació Cau Artístic col·labora amb el Casal Can Travi intentant fomentar el coneixement de la història d'una manera original i apassionant.
Si vols venir a les conferències,  l'adreça de Can Travi es la següent:

Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 45
08035 Districte d'Horta-Guinardó (Barcelona) 
-Metro: Mundet, (línia 3) / Horta (línia 5)
-Autobusos: 73, 27, 60, 76, B19, V21

"HISTÒRIA EN 3D" I "FORMAR-SE I DIVERTIR-SE" SÓN DOS PROJECTES DE 

No hay comentarios:

Publicar un comentario